20 února 2014

Studentské svačinkování: Toasty se zapečenými olivami

A je tu další můj hokus pokus, tentokrát spíše snídaňový. Jedná se o chuťovku ze základních domácích surovin, takže budete potřebovat nějaké pečivo, sůl, bazalku, kari (nebo jakékoliv jiné koření, které máte rádi a umíte si ho představit na toastu) a olivy. Uznávám, že olivy nejsou tak úplně základní položkou ledničky, ale v mém případě jsou olivy často to jediné, co v ledničce mám.

 Rozprostřete si libovolný počet toastů na plochu sendvičovače a mírně polijte olivovým olejem. Tento proces se bude ještě opakovat, tak bacha, ať to nepřeženete a neudělá se vám z toho potom blivno.




Toasty posypte bazalkou, solí a karim v množství dle chuti. Zaklapněte víko a nechte dvě až tři minuty opékat. Mezi tím si nakrájejte olivy na kolečka.


Jakmile toasty trochu zezlátnou, rozprostřete na ně olivy, znovu opatrně polijte olejem a opět nechte zapéct.


Zhruba po dvou minutách toasty vyjměte. Dobrou chuť!


Prototyp bez oliv s rohlíkem možný k nahlédnutí na Instagramu.

1 komentář:

Děkuji za tvůj feedback.